Fűszeres sárgarépa gyümölcskenyér

Hozzávalók:

A tésztához:

350 g sárgarépa (lereszelve)

2 evőkanál citromlé

250 g vaj

250 g barna cukor

1 narancs leve és héja

4 tojás

375g finomliszt (kelttészta vagy sütemény liszt)

1 teáskanál sütőpor

2 teáskanál fahéj

2 evőkanál konyak (nem kötelező)

80 g dió, durvára vágva

150 g arany mazsola

A mázhoz (hozzávetőlegesen)

½ narancs leve (kb.)

350 g szitált porcukor/porcukor (kb.)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra. Kenjünk egy nagy gyümölcskenyér formát és szitáljuk be liszttel.

2. Tegyük a reszelt sárgarépát egy tálba, és locsoljuk meg a citromlével, majd keverjük össze.

3. A vajat vágjuk apró darabokra, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, és elektromos habverővel vagy kézzel addig verjük, amíg a vajas keverék kihabosodik.

4. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat a keverékhez. Folytassuk a narancslé, a narancshéj és a brandy hozzáadásával, és alacsony fordulatszámon keverjük tovább.

5. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a fahéjjal. Adjuk hozzá a vajas keveréket és addig keverjük tovább, amíg az összes hozzávaló jól össze nem keveredik.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás