Füge – Csirkemell fügés camembert szósszal

Könnyen elkészíthető friss nyári vacsora.

Csirkemell fügés camembert-szósszal

Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemellfilé

10 dkg aszalt füge

10-15 dkg camembert

2 citrom

5 kanál méz

só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. Kevés olajon átsütjük mindkét oldalát. Közben a fügéket 10 percig áztatjuk, hogy egy kicsit megpuhuljanak, majd kis cikkekre vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Kivesszük a megsült húst az olajból. A zsiradékból egy keveset leöntünk, hogy a mártás ne legyen túl olajos. Hozzáadjuk a kifacsart citrom levét és a mézet, beledobjuk a fügét és a sajtot. Egyet rottyan, és már kész is az étel. Köretként párolt rizs ajánlott.

www.mindmegette.hu

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás