13 júl Füge – Csirkemell fügés camembert szósszal
Könnyen elkészíthető friss nyári vacsora.
Csirkemell fügés camembert-szósszal
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemellfilé
10 dkg aszalt füge
10-15 dkg camembert
2 citrom
5 kanál méz
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. Kevés olajon átsütjük mindkét oldalát. Közben a fügéket 10 percig áztatjuk, hogy egy kicsit megpuhuljanak, majd kis cikkekre vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Kivesszük a megsült húst az olajból. A zsiradékból egy keveset leöntünk, hogy a mártás ne legyen túl olajos. Hozzáadjuk a kifacsart citrom levét és a mézet, beledobjuk a fügét és a sajtot. Egyet rottyan, és már kész is az étel. Köretként párolt rizs ajánlott.
www.mindmegette.hu