Friss paradicsomszósz

A paradicsom tárolásának legkiválóbb módja.

Hozzávalók

2,5 kg paradicsom kimagozva és negyedelve

2 evőkanál sótlan vaj

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 teáskanál só

1/2 teáskanál őrölt fekete bors

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 szál friss bazsalikom

Elkészítés

A paradicsomot turmixgépben (szükség szerint szakaszosan) addig turmixoljuk, amíg majdnem sima pépet kapunk. Öntsük egy nagy tálba; körülbelül 10 csésze pürének kell lennie. Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük, amíg illatos nem lesz, de nem sokáig, körülbelül 30 másodpercig. Keverjük bele a paradicsompürét, a sót és a borsot. Forraljuk fel, gyakran kevergetve. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és pároljuk, amíg a mártás a harmadára nem csökken, ez körülbelül 45 perc és 1 óra közötti időt jelent.

Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük bele az olajat és a bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk meg.

Fedjük le és tegyük a paradicsomszószt a hűtőbe akár öt napra is. A szószt légmentesen záródó tárolóedényekbe helyezve akár hat hónapra is lefagyaszthatjuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás