07 júl Friss paradicsomos salsa
Csípős mexikói szósz sokoldalú felhasználással
Hozzávalók:
3-4 közepes méretű paradicsom, apróra szeletelve
Jalapeno paprika (ízlés szerint, csípősség beállításához)
½ fej reszelt vöröshagyma
1 evőkanál só
Néhány fokhagymagerezd ízlés szerint
Friss koriander
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
Elkészítés módja:
Keverjük össze a felvágott paradicsomot a jalapenóval, a hagymával és sózzuk meg.
Zúzzuk össze a fokhagymagerezdeket, hintsük be némi sóval, majd egy nagy kés lapos oldalával törjük össze és kenjük el a keveréket, hogy durva pép legyen belőle.
Keverjük össze a pépet olívaolajjal, majd ízesítsük friss korianderrel.
Fogyasztását mexikói húsételek mellé, de mártogatós szószként tortillához is ajánljuk.