05 júl Eljött a könnyed nyári levesek és a paradicsom ideje!
Így most ezt a zöldséges-fűszeres verziót hoztuk nektek Iklódi Dóra gasztroblogger konyhájából.
Fogyasszátok egészséggel!
Sült paradicsom krémleves
Hozzávalók:
- 1 kg fürtös paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olíva olaj
- só, bors
- egy csokor bazsalikom
A paradicsomokat félbe vágjuk.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk.
Egy tepsiben összeforgatjuk a paradicsomot, a hagymát, fokhagymát az olíva olajjal, sóval és borssal. 220 fokon 30 percig sütjük.
Ha megsült, akkor egy fazékba öntjük, hozzáadunk 3 dl forrásban lévő vizet, a felaprított bazsalikomot, és egy botmixer segítségével krémesre dolgozzuk. Pár perc alatt összeforraljuk.
Tálalhatjuk pirítóssal, sajttal vagy pirított magvakkal is.