Dió – Színes diósaláta

Saláta saláta hátán.

Hozzávalók 4 személyre:

  •     15 dkg dió
  •     3 piros retek
  •     1 kis fej hagyma
  •     1 kis fej radiccio saláta
  •     1 kis fej jégsaláta
  •     Az öntethez
  •     5 evőkanál olívaolaj
  •     3 evőkanál citromlé
  •     1 kávéskanál cukor

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A diót tepsibe tesszük, szétterítjük, és gyakran kevergetve kb. 6-8 percig pirítjuk. Tányérra borítjuk, kihűtjük. A retket megmossuk, karikára szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A salátákat levelekre szétszedjük, jól megmossuk, leszárítjuk, és falatnyi darabokra tépkedjük.
Az öntet hozzávalóit tálkába tesszük, megszórjuk borssal, megsózzuk, és habverővel jól összekeverjük. Nagy, mély salátás tálba tesszük a salátákat, a retket, a hagymát, a diót, és összekeverjük. A salátát az öntettel csak a tálalás pillanatában öntözzük meg.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 180 kcal

Forrás: mindmegette.hu

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás