04 máj Dió – Színes diósaláta
Saláta saláta hátán.
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg dió
- 3 piros retek
- 1 kis fej hagyma
- 1 kis fej radiccio saláta
- 1 kis fej jégsaláta
- Az öntethez
- 5 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- 1 kávéskanál cukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A diót tepsibe tesszük, szétterítjük, és gyakran kevergetve kb. 6-8 percig pirítjuk. Tányérra borítjuk, kihűtjük. A retket megmossuk, karikára szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A salátákat levelekre szétszedjük, jól megmossuk, leszárítjuk, és falatnyi darabokra tépkedjük.
Az öntet hozzávalóit tálkába tesszük, megszórjuk borssal, megsózzuk, és habverővel jól összekeverjük. Nagy, mély salátás tálba tesszük a salátákat, a retket, a hagymát, a diót, és összekeverjük. A salátát az öntettel csak a tálalás pillanatában öntözzük meg.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 180 kcal
Forrás: mindmegette.hu