26 ápr Cseresznye – Cseresznyeleves
Nincs jobb nyári ebéd, mint egy hideg gyümölcsleves, lássuk a cseresznyés változatot!
ozzávalók
- 1 kg cseresznye
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl víz
- csipetnyi őrölt fahéj
- 1 kávéskanál kukoricakeményítő
Elkészítés
A cukrot a vízben oldódásig keverjük, majd a fahéjat is hozzáadva felforraljuk. Beletesszük a kimagozott cseresznyét, és puhára főzzük. A kukoricakeményítőt 1 evőkanál hideg vízben simára keverjük, majd a cseresznyéhez adjuk, és összeforraljuk. Hidegen vagy melegen, az étkezés végén kínáljuk.
Variáció
Elzászi módra, vörösborral is készíthetjük: a cseresznyét fele-fele arányú vízbe és borba keverjük, cukorral, sóval ízesítjük, és kevés borssal megszórjuk. A tányérokba pirítósszeleteket teszünk, erre öntjük a levest.
Vajjal megkent rozskenyeret adhatunk mellé.