22 szept Céklás brownie
Hozzávalók:
- 1 tábla étcsokoládé
- 20 dkg cékla
- 10 dkg vaj
- 10 dkg eritrit
- 2 tk vaníliás cukor
- 2 tk sütőpor
- só
- 4 db tojás
- 10 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 10 dkg őrölt mandula
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra törjük. A felét, egy főzőedényre helyezett hőálló tálban, vízgőz felett, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk. A céklát meghámozzuk, megtisztítjuk és egy nagyobb lyukú reszelő segítségével lereszeljük. A vajat az eritrittel, a vaníliáscukorral, valamint egy csipet sóval habverő segítségével öt perc alatt habosan krémesre verünk. A tojásokat egyenként hozzáadjuk és még egy percig keverjük így is. Az olvasztott csokoládét majd a sütőporral vegyített lisztet és a mandulát, illetve a csokidarabokat is a masszához adjuk és összekeverjük. Végül a céklát is hozzáadjuk.
Egy sütőtálat vagy egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsit előkészítünk, melybe a masszát eldolgozva elhelyezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a brownie-t 40-45 perc alatt készre sütjük, majd kevés nyírfaporcukorra meghintve kockákra vágva tálaljuk.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus