Cékla – Tonhalszelet céklaágyon

Egzotikus vacsora.

Tonhalszeletek céklaágyon

Hozzávalók:
1,2 kg tonhal
1,5 kg cékla
1,5 kg alma
200 gr dió
1 citrom
30 gr méz
70 gr
olívaolaj
50 gr margarin
só, kakukkfű, őrölt szerecsendió

Elkészítés:
A közepes nagységú céklákat alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 220 fokos sütőben 60 perc alatt puhára sütjük. 
A halszeleteket meglocsoljuk frissen facsart citromlével, fűszerezzük, majd hűtőbe tesszük. Az almákat megmossuk, negyedekbe vágjuk, magházukat kiszedjük. Meglocsoljuk citromlével, mézzel és tepsibe tesszük. Mellészórjuk a durvára vágott diót, a felkockázott margarint és öntünk alá egy kis vizet, majd alufóliával letakarjuk. Amikor puha a cékla, kivesszük, helyére tesszük az almákat és 180-190 fokon megpároljuk. Az almákról 10 perc után levesszük a fóliát és további 10-15 percig pirítjuk. Közben megtisztítjuk a céklát, nagyobb szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat kakukkfüves olívaolajon átpirítjuk. A halakat szintén ebben az olajban sütjük. Tálaláskor a halat a céklára tesszük, mellé pedig a diós almát.

  • cékla
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás