26 febr Cékla – Tonhalszelet céklaágyon
Egzotikus vacsora.
Tonhalszeletek céklaágyon
Hozzávalók:
1,2 kg tonhal
1,5 kg cékla
1,5 kg alma
200 gr dió
1 citrom
30 gr méz
70 gr
olívaolaj
50 gr margarin
só, kakukkfű, őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A közepes nagységú céklákat alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 220 fokos sütőben 60 perc alatt puhára sütjük.
A halszeleteket meglocsoljuk frissen facsart citromlével, fűszerezzük, majd hűtőbe tesszük. Az almákat megmossuk, negyedekbe vágjuk, magházukat kiszedjük. Meglocsoljuk citromlével, mézzel és tepsibe tesszük. Mellészórjuk a durvára vágott diót, a felkockázott margarint és öntünk alá egy kis vizet, majd alufóliával letakarjuk. Amikor puha a cékla, kivesszük, helyére tesszük az almákat és 180-190 fokon megpároljuk. Az almákról 10 perc után levesszük a fóliát és további 10-15 percig pirítjuk. Közben megtisztítjuk a céklát, nagyobb szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat kakukkfüves olívaolajon átpirítjuk. A halakat szintén ebben az olajban sütjük. Tálaláskor a halat a céklára tesszük, mellé pedig a diós almát.