Cékla – Joghurtos céklakrémleves tojással

Így szeresd meg a céklát! Nagy mennyiségben tartalmaz C-, B1- B2-, B6-vitaminokat, de van benne bőven kálium, kalcium, magnézium és foszfor is.

Hozzávalók

  • 2 fej lila hagyma
  • 4-5 közepes cékla
  • 1,5 liter zöldség- vagy csirkeleves
  • 1-2 krumpli, attól függően, hogy ki mennyire sűrűn szereti
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 3-4 kanál joghurt, a sűrű görögjoghurt lenne a legjobb
  • cukor, só, bors
  • fejenként 1 főtt tojás.

Elkészítés
A lilahagymát felkockázzuk és vajon megpároljuk. Utána rádobjuk a megpucolt céklát, krumplit és félig megpároljuk. Felöntjük az alaplével, majd puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a joghurtot. Sózzuk, borsozzuk, és ha kell, egy kicsi cukorral édesítjük. (Ez mi ki szoktuk hagyni, mert a párolt, szinte karamellizált cékla pont annyira édes, hogy nem kell bele több cukor.) Gerezdekre vágott tojással tálaljuk.  

 

 

  • cékla
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás