Cékla – Céklasaláta

Piros cékla és zöld madársaláta keveredése.

Céklasaláta

Hozzávalók:
1 kg cékla
30 dkg madársaláta
20 dkg dió
2 gerezd fokhagyma
vörösborecet, só, bors

Elkészítés:
Az alaposan megmosott céklát alufóliába csomagolva sütőben megsütjük. Mikor kihűlt, meghámozzuk, majd lereszeljük. Húzzunk gumikesztyűt, mivel befogja a kezet. A reszeléket sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a madársalátát, majd meglocsoljuk ízlés szerint az ecettel. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálaláskor kevés durvára vágott és pirított diót szórunk a tetejére.

  • cékla
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás