Caprese saláta

Eredeti olasz recept, egyszerűségében tökéletes.

Hozzávalók

2 bögre balzsamecet

3 érett paradicsom, vastag szeletekre vágva

30 deka friss mozzarella sajt, vastag szeletekre vágva

Friss bazsalikomlevelek

Olívaolaj, a locsoláshoz

Só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Egy kis lábasban forraljuk fel a balzsamecetet közepesen alacsony hőfokon, és főzzük addig, amíg sűrűbb mázzá nem zsugorodik (10-20 perc). Vegyük le a tűzről, és tegyük át egy tálba, hagyjuk kihűlni.

Amikor tálalásra kész, rendezzük el a paradicsom- és mozzarella szeleteket egy tálon. Rendezzük el a bazsalikomleveleket a szeletek között. Csepegtessünk olívaolajat és balzsemecetet a saláta tetejére, hogy minden szeletre jusson egy kevés. Végül szórjuk meg sóval és borssal.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás