11 nov Caprese saláta
Eredeti olasz recept, egyszerűségében tökéletes.
Hozzávalók
2 bögre balzsamecet
3 érett paradicsom, vastag szeletekre vágva
30 deka friss mozzarella sajt, vastag szeletekre vágva
Friss bazsalikomlevelek
Olívaolaj, a locsoláshoz
Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Egy kis lábasban forraljuk fel a balzsamecetet közepesen alacsony hőfokon, és főzzük addig, amíg sűrűbb mázzá nem zsugorodik (10-20 perc). Vegyük le a tűzről, és tegyük át egy tálba, hagyjuk kihűlni.
Amikor tálalásra kész, rendezzük el a paradicsom- és mozzarella szeleteket egy tálon. Rendezzük el a bazsalikomleveleket a szeletek között. Csepegtessünk olívaolajat és balzsemecetet a saláta tetejére, hogy minden szeletre jusson egy kevés. Végül szórjuk meg sóval és borssal.