19 aug C-vitaminban gazdag barackos turmix
Hozzávalók:
- 2 dl natúr joghurt
- 2 db érett sárgabarack
- ½ citrom frissen facsart leve
- 1 db érett banán
- 1 csipet fahéj
Elkészítés:
Turmixoljuk le a gyümölcsöket, majd adjuk hozzá a citrom frissen facsart levét és a natúr joghurtot. A hozzávalókat alaposan keverjük össze és öntsük egy kisebb méretű üvegtálkába, a tetejét pedig szórjuk meg őrölt fahéjjal.
Érdekesség:
Egy amerikai kutatás szerint a fahéjban található aldehid segít a vércukorszint optimalizálásában. A kutatók megfigyelték, hogy a fahéj hatására csökken az éhgyomri vércukorszint, javul a szervezet inzulinválasza olyannyira, hogy rendszeres fogyasztása a diabéteszben szenvedők számára is segítség lehet.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus