Birsalma – Birsalmás báránycomb

Mennyei alliteráció.

Hozzávalók:

  • 1,8 kg báránycomb (csontos)
  • 8 birsalma
  • 6 dkg vaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 babérlevél
  • 2 zsályalevél
  • kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés:

A combot óvatosan kicsontozzuk, és a húst a vajban aranyszínűre pirítjuk. Kivesszük, és a zsiradékot leitatjuk róla. A hagymákat kockákra vágjuk, a visszamaradt zsiradékban és még 2 evőkanál olajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a húst, a kakukkfüvet, a babérleveleket és az egész birsalmákat. Sóval, borssal ízesítjük, és a maradék olajjal meglocsoljuk. Lefedjük, és meleg sütőben 7 óráig sütjük. A sütés vége előtt 1 órával a birsalmákat kivesszük, 4-4 részre vágjuk, meghámozzuk, sós vízben 30 percig főzzük. Magházukat kivágva visszatesszük a hús mellé. Amikor kész, a húst tálalótálra rakjuk, és a birsalmákkal körítjük. A sütésből megmaradt levet erős tűzön sűrűre főzzük, ha szükséges, újrafűszerezzük, és a húsra öntjük.

  • birs
Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás