23 jún Bazsalikomos csirkecomb grillezett cukkinivel
Hozzávalók:
- 2 db kisebb csirke felsőcomb
- 2 db kisebb cukkini
- só, bors, bazsalikom
- olívaolaj
- 1/4 tasak basmati rizs
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Előmelegített sütőbe 180 fokon alufóliával lefedve 40 percig sütjük, majd alufólia nélkül 200 fokon további 20 percig pirítjuk. A felkockázott cukkinit sós, borsos, olívaolajos pácba forgatjuk és a grillserpenyőben készre sütjük.
Érdekesség:
A cukkini a nyár egyik legkedveltebb zöldsége, mely magas víztartalmának köszönhetően hozzájárul a szervezet folyadékszükségletének kielégítéséhez. Vitaminjai közül a C-vitamin, a folsav és a béta-karotin érdemel említést. Az ásványi anyagok közül pedig mangánban, kalciumban, magnéziumban, káliumban, rézben, foszforban és cinkben gazdag. Élelmirost-tartalmának mennyisége révén szinte minden étrendbe beilleszthető.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus