Bazsalikomos csirkecomb grillezett cukkinivel

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb csirke felsőcomb
  • 2 db kisebb cukkini
  • só, bors, bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1/4 tasak basmati rizs

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Előmelegített sütőbe 180 fokon alufóliával lefedve 40 percig sütjük, majd alufólia nélkül 200 fokon további 20 percig pirítjuk. A felkockázott cukkinit sós, borsos, olívaolajos pácba forgatjuk és a grillserpenyőben készre sütjük.

Érdekesség:

A cukkini a nyár egyik legkedveltebb zöldsége, mely magas víztartalmának köszönhetően hozzájárul a szervezet folyadékszükségletének kielégítéséhez. Vitaminjai közül a C-vitamin, a folsav és a béta-karotin érdemel említést. Az ásványi anyagok közül pedig mangánban, kalciumban, magnéziumban, káliumban, rézben, foszforban és cinkben gazdag. Élelmirost-tartalmának mennyisége révén szinte minden étrendbe beilleszthető.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás