Az aszalt szilva tápanyagértéke

Tápanyagérték, vitaminok és ásványi anyagok megoszlása.


Csak magvaváló szilvát aszaljunk, mint például a Besztercei vagy a Besztercei muskotály.

Fontos, hogy a szilvát megmossuk, eltávolítva ezzel róla a felső viaszréteget. Az aszalást 50-60 fokon kezdjük, majd emeljük a hőmérsékletet (70-80°C), így az aszalt szilva nem lesz rágós. Aszalás közben forgassuk a gyümölcsöket!

1 kg friss szilvából 35-50 dkg aszalványt készíthetünk.

Tápanyagérték

VÍz

g

30.92

Energia

kcal

240

Energia

kJ

1006

Protein

g

2.18

Zsír

g

0.38

Szénhidrát

g

63.88

Rost

g

7.1

Cukor

g

38.13

Szacharóz

g

0.15

Glükóz-detróz

g

25.46

Fruktóz

g

12.45

Keményítő

g

5.11

 

Ásványi anyagok

Kalcium (Ca)

mg

43

Vas (Fe)

mg

0.93

Magnézium (Mg)

mg

41

Foszfor (P)

mg

69

Kálium (K)

mg

732

Nátrium (Na)

mg

2

Cink (Zn)

mg

0.44

Réz (Cu)

mg

0.281

Mangán (Mn)

mg

0.299

Fluor (F)

mcg

4.0

Szelén (Se)

mcg

0.3

 

Vitaminok

C

mg

0.6

Thiamin

mg

0.051

Riboflavin

mg

0.186

Niacin

mg

1.882

Pantotén

mg

0.422

B-6

mg

0.205

B-12

mcg

0.00

A

mcg_RAE

39

Béta-karotin

mcg

394

Lutein

mcg

148

E

mg

0.43

K

mcg

59.5

 

 

  • szilva


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás