03 nov Almás-fahéjas muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor, vagy energiamentes édesítőszer
- 2 dl joghurt
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.75 dl olíva olaj
- 2 tk sütőpor
- 2 db alma
- 2 tk fahéj
Elkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat és az almadarabokat. Egy másik tálban a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, a joghurtot és az olajat, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket. A tésztát muffin formába adagoljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember