Alma – Almás heringsaláta

Hering helyett más konzerv ecetes hallal is készíthetjük.

 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 alma (golden)
  • 2 fehérrépa (főtt)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 dl joghurt
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • fél citrom
  • 4 ecetes hering
  • őrölt bors

A díszítéshez turbolya

Elkészítés:

A hagymát kockákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és a húsukat apró kockákra vágjuk. A répákat felkarikázzuk. A majonézt, a joghurtot, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A heringről a levet leöntjük. Salátástálban a répát, az almát és a hagymát óvatosan összekeverjük, a joghurtos szósszal leöntjük, és óvatosan megkeverjük. Tányérokra osztjuk, rárakjuk a heringeket, és turbolyával vagy kaporral díszítve, frissen tálaljuk. Rozskenyeret vagy barna kenyeret kínálunk hozzá.

Variáció:

Hering helyett más konzerv ecetes hallal is készíthetjük. Salátánk főfogássá lép elő, ha a joghurtos szósz hozzávalóinak mennyiségét megkettőzzük, adunk még hozzá 25 dkg reszelt fejes káposztát és 60 dkg kockákra vágott főtt burgonyát.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás