Receptek

Alma – Almás csirke

A savanykás alma és a fehér csirkehús örökzöld párosítás.

 

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 alma
  • 2-2 evőkanál olaj és konyak
  • 3 dkg vaj
  • 1-1 teáskanál cukor és mustár
  • 2 dl tejszín
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst, majd kivesszük. A vajat az olajhoz adjuk, és az almákat a cukorral aranyszínűre pirítjuk benne. A konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő. Belekeverjük a tejszínt meg a mustárt, és összefőzzük. Végül a húst a szószba tesszük, felforraljuk, és néhány percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálaljuk.

Mi a véleményed?