13 dec Alma – Almás csirke
A savanykás alma és a fehér csirkehús örökzöld párosítás.
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 2 alma
- 2-2 evőkanál olaj és konyak
- 3 dkg vaj
- 1-1 teáskanál cukor és mustár
- 2 dl tejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Wokban vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húst, majd kivesszük. A vajat az olajhoz adjuk, és az almákat a cukorral aranyszínűre pirítjuk benne. A konyakkal meglocsoljuk, és addig főzzük, míg minden leve elfő. Belekeverjük a tejszínt meg a mustárt, és összefőzzük. Végül a húst a szószba tesszük, felforraljuk, és néhány percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálaljuk.