Áfonyás zabkása

Hozzávalók:

  • 4 ek. aprószemű zabpehely
  • 1,5 dl víz
  • 8-10 szem friss áfonya
  • 1 ek. natúr joghurt
  • 1 ek. mandulaforgács
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • (+ízlés szerint eritrit, vagy méz)

Elkészítés:

Az aprószemű zabpelyhet megszórjuk egy csipetnyi fahéjjel, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 3-4 perc alatt készre főzzük. Miután puhára főtt a kásánk hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Érdekesség:

A zab jelentős mennyiségű̋ béta-glükán tartalmának köszönhetően csökkenti a koleszterin-szintet, valamint magas rosttartalma révén rendkívül pozitív hatással bír az emésztési folyamatokra. Olyan komplex szénhidrátokat tartalmaz, amelyet diétázók, cukorbetegek is nyugodt szívvel fogyaszthatnak. Megfelelő glikémiás-indexének köszönhetően nem emeli meg a vércukorszintet és hosszabb ideig teltségérzetet biztosít. Remek fehérjeforrás, továbbá magas vitamin-és tápanyag tartalommal is rendelkezik.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás