Zöldborsós tavaszi saláta mozzarellával

Friss, üde és könnyed zöldségtál.

Hozzávalók:

125 g bivalymozzarella vagy krémes burrata

200 g lila hajtású brokkoli, megtisztítva

100 g zsenge zöldborsó

2 szál újhagyma, vékonyra metszve

néhány puha salátalevél

1 gerezd fokhagyma, összezúzva

1 teáskanál mustár

1 evőkanál fehérbor-ecet

1 evőkanál olívaolaj

csipetnyi cukor

3 nagyobb mentalevél, apróra tépkedve

Elkészítés módja:

A brokkolit pár percig pároljuk, hogy a szárak éppen csak megpuhuljanak – amikor a kés könnyedén beleszalad, már jó is. Azonnal jeges vízbe dobjuk, hogy megőrizze élénk színét és friss roppanását. A borsót röviden, egy-két percig gőzöljük, ha fagyasztott, akkor picit tovább, majd ugyanabba a tálba kerül, ahol a brokkoli hűsöl. Miután együtt lecsöpögtettük őket, konyhai papírral vagy törlőruhával finoman felitatjuk a nedvességet. Az összeállítás során egy nagyobb tál vagy két tányér aljára elrendezzük a lágy salátaleveleket, ráhintjük a brokkolit és a borsót, majd megszórjuk az újhagymával. A mozzarella gömböt kézzel darabokra tépjük, és játékosan a zöldek közé szórjuk. A dresszinghez a mustárt, a fokhagymát, az ecetet, az olajat, a cukrot és egy kevés vizet összekeverünk, sóval-borssal ízesítjük, majd az egészet felverjük. Az öntetet a salátára csorgatjuk, végül a friss mentát rászórjuk, hogy igazi tavaszi lendületet adjon az ételnek.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás