27 júl Zöldborsó – Spenótos borsósaláta
A spenótos borsósaláta egy nagyon egyszerűen elkészíthető köret, amely nem csupán nagyon finom, de remekül passzol egy laza nyári grill menübe. Ráadásul szuper egészséges is, így valójában minden elvárást kielégít.
Hozzávalók
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg cukorborsó
- 10 dkg mangetout
- 10 dkg bébi spenót
- 1 maréknyi mentalevél
- Öntethez: fél-fél ek olívaolaj és Dijoni mustár, 1 ek vörösborecet, fél tk aprított fokhagyma, fél tk méz (opcionális)
Elkészítés
A borsókat 2 percig forró, sós vízben blansírozzuk vagy forró víz felett 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
Az öntetet elkeverjük.
Egy tálba szórjuk a spenót leveleket majd a borsókat, végül a mentla leveleket. Lelocsoljuk az öntettel, elkeverjük.
Tippek
Tálaljuk nyári ételek mellé – ideális köret grillezéshez.
Bár a saláta nagyon gyorsan összedobható, előre is elkészíthető, így lehet a főételre koncentrálni.
A zöldborsó lehet friss vagy fagyasztott, a cukorborsó legyen zsenge, és héjával együtt főzzük meg!
A spenótos borsósaláta egy szuperétel bomba – remek vitaminbevétel nyáron. Mivel kissé édes, gyerekeknek is ízlik. Méregtelenítésre is alkalmas.
Forrás: www.tutitippek.hu