Zelleres-sárgarépás rizottó

Krémes olasz klasszikus, amit a zöldségek tesznek igazán különlegessé.

Hozzávalók:

  • 25 g frissen reszelt parmezán
  • 170 g rizs
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 80 g zellergumó
  • ½ fej fehér hagyma
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 800 ml zöldségalaplé (vagy víz, gyökérzöldségekkel és hagymával főzve)
  • só ízlés szerint

Elkészítés módja:

A rizottó lelke az alaplé: főzzünk össze néhány gyökérzöldséget és egy kisebb fej hagymát, hogy ízes léhez jussunk. A lényeg, hogy mire a rizshez érünk, az alaplé forrón várjon ránk.

Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat és egy kanálnyi vajat, majd dobjuk rá az apróra vágott hagymát, reszelt répát és a zellert. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, jól átforgatjuk, és elkezdjük a türelmes, merőkanalas felöntögetést: mindig csak egy adag forró alaplé kerül rá, amit hagyunk beszívódni, mielőtt újabb adagot adnánk hozzá. Így haladunk, amíg a rizs krémesen megpuhul – ez nagyjából húsz perc alatt történik majd meg.

Amikor elérte a tökéletes állagot, levesszük a tűzről, belekeverjük a maradék vajat és a parmezánt, majd megvárjuk, hogy szépen elolvadjanak és selymesen összeforrjanak a rizottóval. Azonnal tálaljuk, mert ez az étel frissen az igazi, melegen kanalazva.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás