Whiskey-s sült répaköret

Felnőtt társaságok kötetlen beszélgetéseihez, kizárólag személyi igazolvánnyal rendelkezőknek.

Hozzávalók

1 kocka vaj

1-1,5 kg sárgarépa, hámozva, vastag karikákra vágva

1/2 bögre Jack Daniels vagy más whisky

3/4 bögre barna cukor

½-1 teáskanál só

Frissen őrölt bors, ízlés szerint

Elkészítés

Olvasszunk fel 1 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben magas hőfokon. Adjuk hozzá a sárgarépát, süssük 60-90 másodpercig, majd vegyük ki a serpenyőből. 

Öntsük bele a whiskyt, és hagyjuk 30 másodpercig párolódni. Csökkentsük a hőfokot közepesre, és adjuk hozzá a maradék vajat. Amikor a vaj elolvadt, szórjuk meg a tetejét barna cukorral. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a sárgarépát. Fedjük le, és főzzük tovább 5 percig.

Vegyük le a fedőt, sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a sárgarépa meg nem puhul, és a máz sűrű nem lesz (kb. 5 perc).

Tálba kiöntve azonnal tálaljuk, ízlés szerint metélőhagymával díszítve.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás