11 nov Whiskey-s sült répaköret
Felnőtt társaságok kötetlen beszélgetéseihez, kizárólag személyi igazolvánnyal rendelkezőknek.
Hozzávalók
1 kocka vaj
1-1,5 kg sárgarépa, hámozva, vastag karikákra vágva
1/2 bögre Jack Daniels vagy más whisky
3/4 bögre barna cukor
½-1 teáskanál só
Frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítés
Olvasszunk fel 1 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben magas hőfokon. Adjuk hozzá a sárgarépát, süssük 60-90 másodpercig, majd vegyük ki a serpenyőből.
Öntsük bele a whiskyt, és hagyjuk 30 másodpercig párolódni. Csökkentsük a hőfokot közepesre, és adjuk hozzá a maradék vajat. Amikor a vaj elolvadt, szórjuk meg a tetejét barna cukorral. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a sárgarépát. Fedjük le, és főzzük tovább 5 percig.
Vegyük le a fedőt, sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a sárgarépa meg nem puhul, és a máz sűrű nem lesz (kb. 5 perc).
Tálba kiöntve azonnal tálaljuk, ízlés szerint metélőhagymával díszítve.