11 nov Waldorf-saláta
Hűtve, salátalevelekre kanalazva tálaljuk.
Hozzávalók
1/2 bögre majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
1 evőkanál citromlé, plusz több ízlés szerint
1 teáskanál méz
1/2 teáskanál só (ízlés szerint akár több is)
1/4 teáskanál őrölt fekete bors
2 közepes méretű alma, felkockázva
3 gerezd zeller, felszeletelve
1 kis fürt piros magnélküli szőlő, félbevágva
3/4 marék durvára vágott pirított dió
1/4 bögre arany mazsola (nem kötelező)
Salátalevelek a tálaláshoz
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a citromlevet, a mézet, a sót és a borsot, majd adjuk hozzá az almát, a zellert, a szőlőt, a diót, esetleg mazsolát.
Hűtve, salátalevelekre kanalazva tálaljuk.