Uborkás-paradicsomos saláta

Frissítő saláta édes-savanykás vinaigrette öntettel.

Hozzávalók:

1 pohár víz

fél pohár ecet

olívaolaj

fehér/barna cukor

frissen őrölt fekete bors

3 uborka, meghámozva, szeletekre vágva

3 paradicsom, felvágva

1 hagyma szeletekre vagy karikákra vágva

A hűs, ropogós uborka és a lédús, érett paradicsom hagymával párosul, így íz és textúra szempontjából is kielégítő keveréket alkotnak. De ami igazán összetartja ezt az ételt, az a víz, ecet, olaj, cukor, só és borsból készült, fanyar és pikáns salátaöntet. Olcsó, könnyen beszerezhető, mindennapi alapanyagokból készül, szinte mindenhez illik, ráadásul előre elkészíthető, ami különösen az ünnepek előtt nagy előny.

Keverjük össze a vizet, az ecetet, az olajat, a cukrot, a sót és a borsot egy nagy tálban. Adjuk hozzá az uborkát, a paradicsomot és a hagymát, majd alaposan keverjük össze. A tálat fedjük le műanyag fóliával, és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy az öntet íze átjárja a zöldségeket. Ecet helyett ínyence balzsamecetet vagy almaecetet is használhatnak, ez már ízlés kérdése.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás