29 júl Tomato Tini koktél
A Bloody Mary frissebb ízvilágú változata.
Hozzávalók:
Vermut
néhány szem cherry paradicsom
paradicsompüré
só
gin
bazsalikom
Tegyünk két martinis poharat a fagyasztóba, hogy alaposan lehűljenek. Egy fedeles edényben keverjük össze a vermutot, némi paradicsompürét és egy csipet sót. Fedjük le az edényt vagy palackot, és alaposan rázzuk fel, legalább 30 másodpercig.
Ezt a paradicsom-vermut keveréket (körülbelül egy felesnyi mennyiséget, esetleg egy kicsit többet: 5-6 centiliternyit) egy jéggel töltött koktélkeverőben keverjük össze ginnel. Rázzuk erősen körülbelül 20 másodpercig. Kétszer leszűrve töltsük ki a hűtött poharakba, amelyeket apró szemű koktélparadicsommal és bazsalikomlevéllel díszíthetünk.