Tökös curry

Egy igazán tökös, könnyen elkészíthető ínyencfogás.

Hozzávalók

2 evőkanál növényolaj

3 egész kardamom

2 vöröshagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, zúzott

kis darab gyömbér, finomra reszelve

2 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál őrölt kurkuma

1 teáskanál enyhe chilipor

2 evőkanál paradicsompüré

húsleves alaplé

500 g sütőtök vagy tök, darabokra vágva

400 g konzerv csicseriborsó

2 evőkanál görög joghurt

korianderlevél és főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítés

Egy széles, mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük a kardamomot. Pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát, és tovább sütjük, amíg megpuhul. Belekeverjük a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a fűszereket, és addig keverjük, amíg illatos nem lesz. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd pár perc múlva a sütőtököt, és addig keverjük, amíg a fűszerkeverék bevonja. Adjuk hozzá a húsleves alaplevet, és forraljuk fel.

Főzzük 5 percig, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, lefedjük, és 15-20 percig, vagy amíg a sütőtök megpuhul, óvatosan pároljuk. Vegyük le a tűzről, és apránként keverjük bele a joghurtot. Szórjunk rá néhány korianderlevelet, és rizzsel tálaljuk.



%d bloggers like this: