14 nov Tökös curry
Egy igazán tökös, könnyen elkészíthető ínyencfogás.
Hozzávalók
2 evőkanál növényolaj
3 egész kardamom
2 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, zúzott
kis darab gyömbér, finomra reszelve
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál enyhe chilipor
2 evőkanál paradicsompüré
húsleves alaplé
500 g sütőtök vagy tök, darabokra vágva
400 g konzerv csicseriborsó
2 evőkanál görög joghurt
korianderlevél és főtt rizs a tálaláshoz
Elkészítés
Egy széles, mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük a kardamomot. Pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát, és tovább sütjük, amíg megpuhul. Belekeverjük a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a fűszereket, és addig keverjük, amíg illatos nem lesz. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd pár perc múlva a sütőtököt, és addig keverjük, amíg a fűszerkeverék bevonja. Adjuk hozzá a húsleves alaplevet, és forraljuk fel.
Főzzük 5 percig, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, lefedjük, és 15-20 percig, vagy amíg a sütőtök megpuhul, óvatosan pároljuk. Vegyük le a tűzről, és apránként keverjük bele a joghurtot. Szórjunk rá néhány korianderlevelet, és rizzsel tálaljuk.