11 nov Tavaszi saláta retekkel
Friss, roppanós tavaszi ízkavalkád.
Hozzávalók
1/2 bögre olívaolaj vagy napraforgóolaj
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
1/4 teáskanál só
Fekete bors, ízlés szerint
1/4 teáskanál cukor
1-2 db paprika
1/3 bögre friss citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 bébikelkáposzta
1 kis fejeskáposzta
1 fej saláta, levelekre tépve
1/2 kis lilahagyma, vékonyan felszeletelve
6 retek, vékonyan felszeletelve
Elkészítés
Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, a parmezánt, a sót, a borsot, a cukrot, a paprikát, a citromlevet és a fokhagymát egy edényben. Rázzuk össze, és felhasználásig tároljuk a hűtőben.
Egy nagy tálban keverjük össze a zöldfűszereket, a lilahagymát és a retket. Öntsük az öntetet a salátára, ízesítsük sóval, borssal,majd keverjük meg, és azonnal tálaljuk.