Tavaszi saláta retekkel

Friss, roppanós tavaszi ízkavalkád.

Hozzávalók

1/2 bögre olívaolaj vagy napraforgóolaj

3 evőkanál reszelt parmezán sajt

1/4 teáskanál só 

Fekete bors, ízlés szerint

1/4 teáskanál cukor

1-2 db paprika

1/3 bögre friss citromlé

1 gerezd fokhagyma

1 bébikelkáposzta

1 kis fejeskáposzta

1 fej saláta, levelekre tépve

1/2 kis lilahagyma, vékonyan felszeletelve

6 retek, vékonyan felszeletelve

Elkészítés

Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, a parmezánt, a sót, a borsot, a cukrot, a paprikát, a citromlevet és a fokhagymát egy edényben. Rázzuk össze, és felhasználásig tároljuk a hűtőben.

Egy nagy tálban keverjük össze a zöldfűszereket, a lilahagymát és a retket. Öntsük az öntetet a salátára, ízesítsük sóval, borssal,majd keverjük meg, és azonnal tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás