14 nov Szilvás sült kacsa csillagánizzsal
Édes-sós étel az ünnepi asztalra.
Hozzávalók
1 egész kacsa (kb. 1,75 kg)
tengeri só
8 érett, de kemény szilva, félbevágva
1 lilahagyma, vékony karikákra vágva
egy pohár vörösbor
200 ml csirkealaplé
2 csillagánizs
2 rúd fahéj
Elkészítés
Melegítsük fel a sütőt 140-160°C-ra. Helyezzük a kacsát egy rácsra egy sütőedény fölé. Szórjuk be sóval a bőrét, majd süssük fél órán keresztül.
Vegyük ki a rácsot, és öntsük le a kacsazsírt – tegyük félre burgonya sütéséhez.
Tegyük a szilvát, a lilahagymát, a vörösbort, a csirkealaplevet, a csillagánizst és a fahéjat a sütőedénybe, majd tegyük vissza közéjük a kacsát.
Süssük további 15-20 percig, majd pihentessük 20 percig mielőtt felszeleteljük, végül a szilvával és a serpenyőben maradt mártással tálaljuk.