Szilvás sült kacsa csillagánizzsal

Édes-sós étel az ünnepi asztalra.

Hozzávalók

1 egész kacsa (kb. 1,75 kg)

tengeri só

8 érett, de kemény szilva, félbevágva

1 lilahagyma, vékony karikákra vágva

egy pohár vörösbor

200 ml csirkealaplé

2 csillagánizs

2 rúd fahéj

Elkészítés

Melegítsük fel a sütőt 140-160°C-ra. Helyezzük a kacsát egy rácsra egy sütőedény fölé. Szórjuk be sóval a bőrét, majd süssük fél órán keresztül.

Vegyük ki a rácsot, és öntsük le a kacsazsírt – tegyük félre burgonya sütéséhez.

Tegyük a szilvát, a lilahagymát, a vörösbort, a csirkealaplevet, a csillagánizst és a fahéjat a sütőedénybe, majd tegyük vissza közéjük a kacsát.

Süssük további 15-20 percig, majd pihentessük 20 percig mielőtt felszeleteljük, végül a szilvával és a serpenyőben maradt mártással tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás