Szilvás-mogyorós csokis süti

Gyümölcsös, roppanós és selymesen csokoládés.

Hozzávalók:

175 g világos nádcukor (muscovado)

175 g vaj + kevés a forma kikenéséhez

175 g liszt

175 g darált mogyoró

3 tojás

1 teáskanál sütőpor

500 g szilva

50 g étcsokoládé (70%-os kakaótartalommal), apróra törve

2 evőkanál egész mogyoró

2 evőkanál ribizli- vagy szilvazselé

Elkészítés módja:

Először a sütőt melegítjük elő 180°C-ra (légkeverésnél 160°C-ra). Egy 20 cm-es kerek tortaformát kivajazunk, az alját sütőpapírral kibéleljük. A szilvák közül négyet félbevágunk és kimagozunk, ezeket félretesszük a díszítéshez, a többit durvára aprítjuk.

A vajat, a cukrot, a lisztet, a darált mogyorót, a tojásokat és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük, fakanállal vagy kézi mixerrel, amíg könnyű és sima állagot kapunk. Ekkor beleforgatjuk a felaprított szilvát és az étcsokoládét, majd az egészet a formába simítjuk.

A tetejére elrendezzük a félbevágott szilvákat (finoman belenyomkodhatjuk a masszába), végül megszórjuk egész mogyoróval. A süteményt 40–50 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul és tapintásra szilárdnak tűnik. Tíz percig hagyjuk a formában hűlni, majd kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Végső simításként a gyümölcszselét felmelegítjük, és ecsettel vékonyan a süti tetejére kenjük, hogy fényes, ragyogó bevonatot kapjon.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás