Szilvás gin

Gyümölcsbe zárt illatos kényeztetés.

Hozzávalók:

1 liter gin

600 g érett szilva

150–200 g finom kristálycukor

Elkészítés módja:

Először a szilvákat alaposan megmossuk, majd villával vagy éles kés hegyével megszurkáljuk, hogy a gyümölcs héja átengedje az ízeket. Félbevágjuk őket, a magokat bent hagyjuk, és egy nagy, tisztára fertőtlenített, széles szájú üvegbe pakoljuk. Ha nincs ekkora edényünk, két kisebb befőttesüveg is megteszi.

A gyümölcsre rászórjuk a cukrot, majd ráöntjük a gint. Az üveget gondosan lezárjuk, és jó alaposan összerázzuk, hogy minden szépen elkeveredjen. Ezután hűvös, sötét helyre tesszük, ahol legalább egy hónapig pihenhet. Az első héten pár naponta újra megrázogatjuk, hogy a cukor teljesen feloldódjon, és a szilva lassan átadja aromáit az italnak.

Egy hónap elteltével megkóstoljuk: ha erőteljesebb ízre vágyunk, hagyjuk még tovább állni, akár három hónapig is. Ha viszont édesebben szeretnénk, további 50 gramm cukrot adunk hozzá, és még két-három hétig hagyjuk érni. Amikor elérte a számunkra tökéletes ízt, finom szűrőn vagy gézlapon át tiszta üvegbe töltjük, a gyümölcsöt pedig félretehetjük – remek kísérője lehet például fagylaltkelyheknek.

Az elkészült szilvás gin hűvös, sötét helyen sokáig eláll. Fogyaszthatjuk magában, tonikkal keverve, vagy citromlével és cukorsziruppal elegyítve, hogy egy frissítő szilvás gin sour koktélt kapjunk. Ez az ital türelmet igényel, de minden kortyban ott rejlik a várakozás jutalma.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás