Sült sárgarépa krémleves édesköménnyel

Ezzel a sült sárgarépa és édeskömény krémlevessel igazán telt ízeket hozhat az asztalra. A sütőben sült a zöldségek még inkább kihozzák ízüket, amihez még a fokhagyma és kakukkfű remek ízt tud adni ehhez a leveshez.

Hozzávalók:

500 g sárgarépa nagyobb szeletekre vágva

2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál tengeri só

1 közepes édeskömény gumó felszeletelve

4 vagy 5 szál friss kakukkfű

1 közepes vöröshagyma finomra szeletelve

1 szárzeller apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva vagy finomra reszelve

¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors

1 liter forró zöldségalaplé (2 db zöldségleves kocka)

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Öntse a felszeletelt sárgarépát egy tepsibe, locsolja meg 1 evőkanál olívaolajjal és ¼ teáskanál tengeri sóval és süsse 10 percig.

2. 10 perc elteltével adja a hozzá a répához a felszeletelt édesköményt és a friss kakukkfüvet, majd óvatosan forgassa meg, hogy az édeskömény felvegyen egy kis olajat. Tegye vissza a tepsit a sütőbe, és süsse további 10-15 percig. A sárgarépának és az édesköménynek addig kell sülnie, még a szélein enyhén megszíneződik és veszít a tartásából.

3. Amíg a sárgarépa és az édeskömény sül, főzzük meg a hagymát. Ehhez hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat egy fazékban. Adja hozzá az apróra vágott hagymát és az apróra vágott zellert, valamint csipetnyi sót. Közepes lángon, gyakran kevergetve főzzük puhára, körülbelül 15 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd főzzük még egy-két percig.

4. Amint a sárgarépa és az édeskömény megsült, vegye ki a sütőből. Dobja el a kakukkfüvet, majd tegye át a zöldségeket a fazékba.

5. Öntse a zöldségleves alapot a fazékba és ízesítse sóval – borssal.

6. Pároljuk 10-15 percig, majd botmixerrel simára turmixoljuk a levest.

7. Melegen tálalja és díszítse szárzellerrel, valamint a krutonnal és egy kiskanál joghurttal.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás