Sült paradicsomos kukoricakenyér

Aranyló, illatos és mediterrán hangulatot árasztó kenyérkülönlegesség.

Hozzávalók:

200 g feta sajt

300 g aszalt paradicsom

225 g finom kukoricaliszt

140 g búzaliszt

75 g olvasztott vaj

500 ml zsíros natúr joghurt

3 közepes tojás

1 nagy kukoricacső

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál cukor

2 teáskanál sütőpor

6 ág friss kakukkfű, leveleire szedve

csipet só

Elkészítés módja:

Először a sütőt 220°C-ra (légkeverésnél 200°C) melegítjük elő, majd egy tepsibe rendezzük a paradicsomokat és a kukoricacsövet. Meglocsoljuk az olaj felével, megsózzuk, és körülbelül 12 percig sütjük, amíg a zöldségek enyhén megpirulnak. A kukoricát ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd éles késsel levágjuk a szemeket a csőről. A sütőt visszavesszük 200°C-ra (légkeverésnél 180°C), és előkészítünk egy 20-25 cm-es tortaformát vagy hőálló serpenyőt, amit sütőpapírral kibélelünk. Egy nagy tálban összekeverjük a kukoricalisztet, a búzalisztet, a cukrot, a sütőport és egy fél teáskanálnyi sót. Egy másik edényben a joghurtot, a tojásokat és az olvasztott vajat villával simára keverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Ekkor beleforgatjuk a kukoricaszemek, a feta és a kakukkfű nagy részét, de egy keveset félreteszünk a tetejére. A masszát a formába simítjuk, majd a félretett kukoricát, sajtot és fűszert a tetejére szórjuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és 50 percig sütjük, amíg aranybarna lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki. A kész kenyér tíz percig pihen a formában, majd szeletekre vágva, langyosan kínáljuk. Teljesen kihűlve légmentesen záródó dobozban két napig friss marad, de akár le is fagyaszthatjuk, így egy hónap múlva is elővehetjük.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás