29 szept Strawberry cheesecake jégkrémnyalóka
Krémes, gyümölcsös és játékosan fagyos desszert.
Hozzávalók:
1 ½ csésze natúr görög joghurt
3 csésze eper, megmosva, szárától megfosztva
⅓ csésze zsíros kókusztej
2 evőkanál juharszirup vagy méz
1 teáskanál vaníliakivonat
¼ csésze gluténmentes kekszmorzsa
Elkészítés módja:
Az epret először turmixgépbe tesszük, és simára pürésítjük, hogy selymes alapot kapjunk. Közben egy másik tálban összekeverjük a joghurtot, a kókusztejet, a mézet vagy juharszirupot, valamint a vaníliát, így egy krémes, lágy masszát kapunk. Ezután elővesszük a jégkrémformákat, és kanalanként váltogatva rétegezzük beléjük az epres pürét és a joghurtos krémet. Ha szeretnénk, egy fogpiszkálóval vagy késsel kicsit megkavarhatjuk, hogy márványos mintát kapjunk.
Aki szereti a roppanós meglepetést, a formák aljába szórhat egy kevés kekszmorzsát, mielőtt belekerülne a krém. Ezután behelyezzük a pálcikákat, és a formát a fagyasztóba tesszük legalább négy órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk dermedni.
Fogyasztás előtt a formát röviden meleg víz alá tartjuk, majd óvatosan kihúzzuk a jégkrémeket. Tálalás előtt megszórhatjuk még egy kevés kekszmorzsával, hogy igazán sajttortás hangulatot kapjon.