Strawberry cheesecake jégkrémnyalóka

Krémes, gyümölcsös és játékosan fagyos desszert.

Hozzávalók:

1 ½ csésze natúr görög joghurt

3 csésze eper, megmosva, szárától megfosztva

⅓ csésze zsíros kókusztej

2 evőkanál juharszirup vagy méz

1 teáskanál vaníliakivonat

¼ csésze gluténmentes kekszmorzsa

Elkészítés módja:

Az epret először turmixgépbe tesszük, és simára pürésítjük, hogy selymes alapot kapjunk. Közben egy másik tálban összekeverjük a joghurtot, a kókusztejet, a mézet vagy juharszirupot, valamint a vaníliát, így egy krémes, lágy masszát kapunk. Ezután elővesszük a jégkrémformákat, és kanalanként váltogatva rétegezzük beléjük az epres pürét és a joghurtos krémet. Ha szeretnénk, egy fogpiszkálóval vagy késsel kicsit megkavarhatjuk, hogy márványos mintát kapjunk.

Aki szereti a roppanós meglepetést, a formák aljába szórhat egy kevés kekszmorzsát, mielőtt belekerülne a krém. Ezután behelyezzük a pálcikákat, és a formát a fagyasztóba tesszük legalább négy órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk dermedni.

Fogyasztás előtt a formát röviden meleg víz alá tartjuk, majd óvatosan kihúzzuk a jégkrémeket. Tálalás előtt megszórhatjuk még egy kevés kekszmorzsával, hogy igazán sajttortás hangulatot kapjon.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás