Spárga – Spenótos palacsinta spárgával

Spenótos is, spárgás is, remek vendégváró ebéd vagy vacsora.

A palacsinta nem csupán egy gyors sütemény, hanem remek alapanyagként is szolgálhat más ételekhez. Ilyen a spenótos palacsinta spárgával, amely fogyasztható elő és főételként is. Továbbá remek vendégváró ebéd vagy vacsora is lehet, mert a palacsintákat és a szószt is előre el lehet készíteni  – csupán 10 perc sütésre van szükség, amikor a vendégek megérkeznek..

Hozzávalók (4 személyre):

  •     24 vastag spárga (zöld)
  •     8 palacsinta
  •     25 dkg spenót
  •     5 dkg reszelt sajt

Besamel mártáshoz:

  •     3 dl tej
  •     1 kis fej vöröshagyma
  •     1 babérlevél
  •     2,5 dkg vaj vagy Rama
  •     2,5 dkg liszt
  •     só, bors

Elkészítés:
Először készítsük el a besamel szószt.  A tejet főzzük fel az apróra vágott hagymával és babérlevéllel. Mielőtt forrna, vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk állni kb 20 percig – amíg elkészítjük a palacsintákat.
Süssünk ki 8 palacsintát, de a masszához turmixszoljuk hozzá a spenótot, amit először pároljunk meg egy kis vízben (kb 2 percig), majd egy szűrőn keresztül nyomjuk ki a vizet belőle. A palacsintákat pihentessük egy meleg helyen.
A tejet szűrjük át – a hagymára és a babérlevélre már nem lesz szükségünk.
A vajból és a lisztből készítsünk egy világos rántást, majd vegyük le a tűzhelyről és fokozatosan keverjük bele a tejet. Tegyük vissza a tűzhelyre, és takarékon főzzük tovább, de folyamatosan keverve egy mini kézi habverővel, hogy ne legyen csomós, addig, amíg egy sűrű szószt kapunk. Sózzuk, borsozzuk meg.
A spárgák végét vágjuk le és vagy sós vízben főzzük fel 2 percig, vagy pároljuk meg őket –  a lényeg, hogy félig nyersek maradjanak. Egy papírszalvétával töröljük szárazra őket.
Mindegyik palacsintába tekerjünk 3 spárgát, majd helyezzük őket egy kivajazott sütőbe és öntsük le a besamel szósszal. Szórjuk meg a reszelt sajttal és tegyük forró grill alá 8-10 percre. Tálaljuk melegen.

Forrás: http://www.tutitippek.hu/blog/spenotos-palacsinta-spargaval.php

Tags:
,


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás