20 jún Spagettiszósz friss paradicsommal
Házi készítésű szósz spagettihez vagy lasagnához
Hozzávalók:
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
fokhagyma vagy fél teáskanál fokhagymapor
1 kg friss paradicsom
1 evőkanál fehér/barna cukor
szárított bazsalikom
szárított petreszelyem
1 teáskanál só
A paradicsomok végét kereszt alakban bevágjuk, forró vízbe tesszük, majd körülbelül fél-egy perc múlva jeges vízbe helyezzük, így könnyen hámozhatóvá válnak. A héj lehúzását követően a csupasszá, meztelenné vált paradicsomokat felkockázzuk.
Egy serpenyőben felkockázott hagymát dinsztelünk olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Az üvegesre pirított hagymához adagoljuk a paradicsomot, a cukrot, a bazsalikomot és a petrezselymet, megsózzuk, majd forrni hagyjuk.
Takaréklángon addig főzzük, amíg a szósz össze nem sűrűsödik. Forrón tálaljuk a spagetti tetején, ízlés szerint sajttal, bazsalikommal megszórva.