Spagettiszósz friss paradicsommal

Házi készítésű szósz spagettihez vagy lasagnához

Hozzávalók:

olívaolaj

1 fej vöröshagyma

fokhagyma vagy fél teáskanál fokhagymapor

1 kg friss paradicsom

1 evőkanál fehér/barna cukor

szárított bazsalikom

szárított petreszelyem

1 teáskanál só

A paradicsomok végét kereszt alakban bevágjuk, forró vízbe tesszük, majd körülbelül fél-egy perc múlva jeges vízbe helyezzük, így könnyen hámozhatóvá válnak. A héj lehúzását követően a csupasszá, meztelenné vált paradicsomokat felkockázzuk.

Egy serpenyőben felkockázott hagymát dinsztelünk olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Az üvegesre pirított hagymához adagoljuk a paradicsomot, a cukrot, a bazsalikomot és a petrezselymet, megsózzuk, majd forrni hagyjuk.

Takaréklángon addig főzzük, amíg a szósz össze nem sűrűsödik. Forrón tálaljuk a spagetti tetején, ízlés szerint sajttal, bazsalikommal megszórva.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás