Sós-karamellás alma

A karácsonyi ünnepkör házi készítésű édessége, nem csak gyerekeknek.

Hozzávalók

8 egész alma (kis almákból több)

4 csomag karamellkrém

2 evőkanál tejszín

1 teáskanál vanília

Csipetnyi só

Az almák felületére mini M&Ms, zúzott perec, csokoládéforgács, kókuszdió, őrölt pekándió, darált sós keksz is rakható.

Evőpálcikák

Elkészítés

Olvasszuk fel a karamellt a tejszínnel forró víz fölé állított üvegtálban. Adjuk hozzá a vaníliát és a sót, és keverjük simára. Szúrjunk egy pálcikát minden alma aljába. Egyenként mártsuk az almát a karamellbe, bevonva egészen a pálcika aljáig. Néhány másodpercig hagyjuk, hogy a felesleg visszacsöpögjön a serpenyőbe, majd óvatosan hempergessük meg az almát abban a feltétben, amit szeretnénk. Ezután az almákat tegyük hűtőbe, majd csomagoljuk be az almákat celofánnal vagy fóliával.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás