11 nov Sós-karamellás alma
A karácsonyi ünnepkör házi készítésű édessége, nem csak gyerekeknek.
Hozzávalók
8 egész alma (kis almákból több)
4 csomag karamellkrém
2 evőkanál tejszín
1 teáskanál vanília
Csipetnyi só
Az almák felületére mini M&Ms, zúzott perec, csokoládéforgács, kókuszdió, őrölt pekándió, darált sós keksz is rakható.
Evőpálcikák
Elkészítés
Olvasszuk fel a karamellt a tejszínnel forró víz fölé állított üvegtálban. Adjuk hozzá a vaníliát és a sót, és keverjük simára. Szúrjunk egy pálcikát minden alma aljába. Egyenként mártsuk az almát a karamellbe, bevonva egészen a pálcika aljáig. Néhány másodpercig hagyjuk, hogy a felesleg visszacsöpögjön a serpenyőbe, majd óvatosan hempergessük meg az almát abban a feltétben, amit szeretnénk. Ezután az almákat tegyük hűtőbe, majd csomagoljuk be az almákat celofánnal vagy fóliával.