Sonkás zöldborsóleves

Füstölt hús és zöld frissesség.

Hozzávalók:

300 g vastag szeletekből vágott sonka, felkockázva

25 g vaj

600 ml erőteljes zöldség- vagy csirkealaplé

6 szál újhagyma, durvára aprítva

500 g fagyasztott zsenge zöldborsó

Elkészítés módja:

Először egy közepes méretű lábosban megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk az újhagymát, és lassú tűzön hagyjuk, hogy pár perc alatt megpuhuljon, kissé édeskés illatot árasztva. Ezután hozzáadjuk a borsót és az alaplevet, majd újra felforraljuk, és hagyjuk néhány percig gyöngyözve főni, amíg a szemek élénkzöldek és lágyak lesznek. Ekkor belekeverünk egy kisebb maréknyi sonkát, és még pár percig együtt főzzük, hogy az ízek szépen összeérjenek. A lábast levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest. Sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a maradék sonkát. Forrón tálaljuk, és már az első kanál után érezni fogjuk, ahogy a borsó üdesége és a sonka karakteres íze tökéletes harmóniát alkot.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás