Savanyított sárgarépa

Nem szokványos, finom házi savanyúság.

Hozzávalók

1,5 kg friss sárgarépa, hámozva, 0,5 cm vastagságúra szeletelve

1/4 nagy fehér hagyma, vékonyan felszeletelve

2 bögre víz

2 bögre almaecet

3 bögre cukor

1 teáskanál egész sárga mustármag

1 teáskanál zellermag

1 teáskanál egész koriandermag

1 teáskanál kurkuma

1/2 teáskanál apróra vágott friss gyömbér

1/2 teáskanál só

Elkészítés

Töltsünk félig egy közepes méretű lábast vízzel, és forraljuk fel. Tegyük a sárgarépát a forrásban lévő vízbe, és főzzük körülbelül 5 percig, amíg éppen csak megpuhul. (Jobb, ha a sárgarépa egy kicsit ropogós marad, mintha túl puha és pépes lenne). Szűrjük le a sárgarépát, és tegyük át egy nagy tálba. Adjuk hozzá a hagymát, és tegyük félre.

A többi hozzávalót keverjük össze egy közepes méretű serpenyőben, és forraljuk fel közepes lángon. Kis lángon, néhányszor megkeverve főzzük 5 percig, hogy a cukor teljesen feloldódjon. A forró folyadékot lassan öntsük a sárgarépa és a hagyma keverékére. Hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékletűre. Ezután osszuk szét 4-5 befőttesüvegbe, majd zárjuk le az üvegeket, és tegyük a hűtőbe. A savanyúságot végig hűtőben kell tárolni, legfeljebb egy hónapig fogyasztható.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás