18 okt Sárgarépa – Pikáns sárgarépakrémleves
Finom, a gyerekek is szeretik.
A következő pikáns sárgarépa krémleves nem csupán szuper egészséges, de különleges ízeket varázsol az asztalunkra. Ha nem pürézzük teljesen, akkor a szokásosnál sokkal érdekesebb sárgarépa főzelék is lehet..
Hozzávalók
- 50 dkg sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 2 cm tisztított gyömbér
- 40 ml juhar szirup
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél liter zöldség leves
- Tálaláshoz: aprított snidling, krémes joghurt vagy créme fraiche
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A répákat megpucoljuk, 2 centis karikákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért lereszeljük.
Mindezeket egy tepsibe tesszük, lelocsoljuk a juhar sziruppal és az olajjal, elkeverjük, majd 30 percig puhára sütjük a bemelegedett sütőben.
A tepsiből mindent átöntünk egy lábasba, a keletkezett levet is, és felöntjük a zöldséglevessel.
Felforraljuk, majd fedő alatt 20 percig rotyogtatjuk. Botturmixszal pürézzük.
Joghurttal és aprított snidlinggel tálaljuk.
Tippek
Ha durván turmixoljuk össze, akkor sárgarépa főzelék lesz belőle!
Tálaljuk friss zsemlével, péksüteménnyel.
A leves nagyon egészséges, valójában szuperételek kombinációja, így ideális immunerősítő késő őszi, téli napokra. Joghurt nélkül méregtelenítés alatt is fogyasztható, de szinte minden diétás, karcsúsító kúrába is passzol.
Az őszi sárgarépa krémleves egyszerre édes és pikáns, gyerekeknek is ízlik!
www.tutitippek.hu