Sárgarépa krémleves répa chipsszel

A sárgarépa krémes és roppanós arca.

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 pohár krémes natúr joghurt
  • ½ mokkáskanál frissen őrölt bors
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 5 dl zöldségleves alaplé
  • olívaolaj spray
  • 1 mokkáskanál himalája só
  • 1 db sütőzacskó

Elkészítés módja:

A 220°C-ra felmelegített sütőbe tesszük a szépen megpucolt, karikára vágott répákat – kivéve egyet, amelynek különleges sorsot szánunk. A karikákat egy sütőzacskóba dobjuk, megszórjuk sóval, borssal, köménnyel és kurkumával, majd egy kis olívaolaj-permettel is lefújjuk. A zacskót lezárjuk, jól összerázzuk, a sütőbe tesszük, és türelmesen várunk 25 percet, hogy a répa teljesen megpuhuljon.

Közben a magányosan hagyott répát vékonyra szeleteljük – olyan vékonyra, hogy szinte átlátszó legyen –, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Egy kis olívaolaj-felhő után tíz percig pirítjuk, és máris kész a házi répachips, ami ropogósan kíséri majd a levesünket.

A zacskóban puhára sült répát turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a joghurtot és az alaplevet, majd krémesre turmixoljuk. Az így kapott narancssárga krémet visszatöltjük egy lábasba, és pár percig forraljuk, hogy minden íz összeérjen.

Tálaláskor ne spóroljunk a látvánnyal: a leves tetejére kerül a roppanós répa chips, mellé egy kanál joghurt, és ha van kéznél friss zöldfűszer, azzal koronázzuk meg. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható ínyencség.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás