Sárgarépa és paszternák leves

Elkészítése gyors és egyszerű, a maradékot le is lehet fagyasztani.

Őszi leveseink következő receptje a sárgarépa és paszternák leves, amelynek sűrűsége majdnem a főzelékhez hasonlít, de éppen ezért nagyon laktató is. Mivel alacsony a szénhidrát tartalma, a Low-carb és a kombinációs diéták követői is nyugodt lélekkel fogyaszthatják – persze péksütemény nélkül! 

Hozzávalók

  •     4ek vaj (vagy olaj)
  •     1 vöröshagyma
  •     2 nagy paszternák
  •     50dkg sárgarépa
  •     1 ek reszelt gyömbér
  •     1ek reszelt narancshéj
  •     6dl zöldségleves
  •     1dl tejszín
  •     Só, bors

Elkészítés
    A hagymát aprítsuk fel, a sárgarépát és paszternákot pucoljuk meg majd vágjuk fel kis darabokra.
    A vajat olvasszuk meg és dinszteljük üvegesre az aprított hagymát. Adjuk hozzá a répa és paszternák darabokat, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten, pároljuk kb 15 percig (közben néha-néha keverjük meg).
    Amikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a gyömbért, narancshéjat és a zöldséglevest. Forraljuk fel és takarékon, fedő alatt, 25-30 percig rotyogtassuk tovább.
    Vegyük le a tűzhelyről és 10 percig pihentessük. Egy robotgéppel dolgozzuk el krémessé. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd melegítsük fel – de engedjük felforrni!

Tippek
    Fogyasszuk péksüteménnyel vagy crostini szeletekkel.
    Egészségesebb, ha tejszín helyett zsírszegény créme fraiche-t vagy krémes joghurtot használunk, vaj helyett pedig olívaolajat.
    Mivel elég tömény a leves, főzelék helyett is tálalhatjuk pl fasírozott vagy halgombócok mellé köretként, de akár főtt tésztát is leönthetünk vele pl kisgyerekek számára.
    A sárgarépa és paszternák krémleves egy igazán egyszerű leves, a fenti adag 4 főre elég.

www.tutitippek.hu 



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás