Salátaszószos sült répa

Egy zseniális köret a merész ízek kedvelőinek.

Hozzávalók

1/4 bögre olívaolaj

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál fehérborecet

1 evőkanál dijoni mustár

1 evőkanál aprított fokhagyma

3 szál friss kakukkfű, felaprítva

1 szál friss rozmaring, felaprítva

2,5 kg sárgarépa, felvágva, meghámozva

Só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Vágjuk a sárgarépát hosszában négyfelé, majd 5-7 centis darabokra. Terítsük ki őket két tepsire. Forgassuk meg 2 evőkanál olívaolajban, fűszerezzük sóval és borssal. Süssük 15 percig, egyszer-kétszer megforgatva, amíg a sárgarépa megpuhul és a szélei megbarnulnak. Egy tálban keverjünk össze 1/4 csésze olívaolajat, ecetet, mustárt, fokhagymát, fűszernövényeket, sót és borsot.

Tegyük a sárgarépát egy tálba vagy tálra. Öntsük rá a vinaigrette-et, és tálaljuk. (Hűtőben két napig áll el, szobahőmérsékletűre felmelegítve tálalható).



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás