11 nov Salátaszószos sült répa
Egy zseniális köret a merész ízek kedvelőinek.
Hozzávalók
1/4 bögre olívaolaj
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál aprított fokhagyma
3 szál friss kakukkfű, felaprítva
1 szál friss rozmaring, felaprítva
2,5 kg sárgarépa, felvágva, meghámozva
Só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Vágjuk a sárgarépát hosszában négyfelé, majd 5-7 centis darabokra. Terítsük ki őket két tepsire. Forgassuk meg 2 evőkanál olívaolajban, fűszerezzük sóval és borssal. Süssük 15 percig, egyszer-kétszer megforgatva, amíg a sárgarépa megpuhul és a szélei megbarnulnak. Egy tálban keverjünk össze 1/4 csésze olívaolajat, ecetet, mustárt, fokhagymát, fűszernövényeket, sót és borsot.
Tegyük a sárgarépát egy tálba vagy tálra. Öntsük rá a vinaigrette-et, és tálaljuk. (Hűtőben két napig áll el, szobahőmérsékletűre felmelegítve tálalható).