Saksuka

Nehéz elrontani, mindig jól sikerül (merthogy ez egy keverék)

Hozzávalók:

4-6 közepes paradicsom

3-4 tojás

fokhagyma

vöröshagyma

olívaolaj

ízlés szerint zöldségek: paprika, cukkini vagy akár gomba

sűrített paradicsom

méz

balzsamecet

A paradicsomok végét kereszt alakban bevágjuk, forró vízbe tesszük, majd körülbelül fél-egy perc múlva jeges vízbe helyezzük, így könnyen hámozhatóvá válnak. A héj lehúzását követően a csupasszá, meztelenné vált paradicsomokat felkockázzuk.

Egy serpenyőben felkockázott hagymát dinsztelünk olajon (ízlés szerint paprikát, cukkinit vagy gombát is párolhatunk hozzá). Finomra vágott fokhagymát adunk hozzá, és ízlés szerint fűszereket.

Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomkockákat (ha nagyon szeretnénk, sűrített paradicsomot is adagolhatunk a keverékhez, minthogy a shakshuka arabul pont keveréket jelent), mézet, balzsamecetet is használhatunk,. majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha besűrűsödött, a tetejére vájatokat készítünk, ezekbe ütjük bele a tojásokat, és már csak addig kell főzni, amíg a fehérje megszilárdul, a sárgája folyós is maradhat.

Friss kenyérrel tálaljuk.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás