18 okt Sajtos-hagymás muffin
Puha tészta, ropogós hagyma és olvadt sajt egyben.
Hozzávalók
- 1 bögre tej
- 2 db tojás
- 2 bögre finomliszt
- 5 dkg vaj
- 2 db vöröshagyma
- 1 bögre reszelt, sós sajt
- 2 evőkanál étolaj
- 4 teáskanál sütőpor
- só ízlés szerint
Elkészítés módja
Megpucoljuk, vékony karikákra szeljük a hagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon addig pirítjuk, amíg aranybarna és illatos nem lesz. Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a pirított hagymát, hogy a tészta már az elején kapjon egy kis karaktert.
A tojásokat a tejjel felverjük, és ezt a lágy keveréket a lisztes alaphoz dolgozzuk, amíg egységes, sűrű masszát nem kapunk. A muffinformát kikenjük olvasztott vajjal, majd belekanalazzuk a tésztát. A tetejére bőségesen szórunk reszelt sajtot, mert valljuk be, ebből sosem elég.
Az előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 15 perc alatt szépen megemelkednek, és aranyszínű koronát kapnak.
Ez a recept egyszerre tökéletes reggelire, uzsonnára vagy akár egy baráti borozás mellé is.