Sajtos-hagymás muffin

Puha tészta, ropogós hagyma és olvadt sajt egyben.

Hozzávalók

  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 2 bögre finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 bögre reszelt, sós sajt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 teáskanál sütőpor
  • só ízlés szerint

Elkészítés módja

Megpucoljuk, vékony karikákra szeljük a hagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon addig pirítjuk, amíg aranybarna és illatos nem lesz. Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a pirított hagymát, hogy a tészta már az elején kapjon egy kis karaktert.

A tojásokat a tejjel felverjük, és ezt a lágy keveréket a lisztes alaphoz dolgozzuk, amíg egységes, sűrű masszát nem kapunk. A muffinformát kikenjük olvasztott vajjal, majd belekanalazzuk a tésztát. A tetejére bőségesen szórunk reszelt sajtot, mert valljuk be, ebből sosem elég.

Az előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 15 perc alatt szépen megemelkednek, és aranyszínű koronát kapnak.

Ez a recept egyszerre tökéletes reggelire, uzsonnára vagy akár egy baráti borozás mellé is.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás