Ropogós bőrű lazac zöldborsókrémmel

Hal és zöldségek találkozása – mi lehet ennél egészségesebb.

Hozzávalók:

2 szelet bőrös lazacfilé

500 g fagyasztott zöldborsó

1 evőkanál sós vaj

100 ml zöldségalaplé

1 hosszúkás salottahagyma, vékonyra metszve

fél citrom leve, plusz cikkek a tálaláshoz

kevés olívaolaj

50 g feta sajt, morzsolva (elhagyható)

csipetnyi szumák

csipet szárított chilipehely

maréknyi levélzöldség: mikrozöldek, borsócsíra, vízitorma vagy rukkola

Elkészítés módja:

Először egy kisebb lábasban megolvasztjuk a vajat, majd a finomra vágott salottát pár percig pirítjuk, amíg üvegesen lágy nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a borsót és az alaplevet, és hagyjuk gyöngyözve főni, amíg a szemek élénkzölddé válnak, puhák lesznek, és a lé nagy része elpárolog. Botmixerrel krémes pürét készítünk belőle, amit sóval, borssal és citromlével ízesítünk. Ha lazább állagot szeretnénk, egy kevés vízzel felengedjük.

A lazacot mindkét oldalán megsózzuk, majd vékonyan bekenjük olívaolajjal. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, és a halat bőrös felével lefelé tesszük bele. Néhány perc alatt ropogósra sül a bőr, ekkor megfordítjuk, és még pár percig sütjük, amíg a hús éppen átsül, de szaftos marad.

A borsókrémet két mélyebb tányérba kanalazzuk, ráhelyezzük a lazacot bőrrel felfelé, majd megszórjuk fetamorzsával, szumákkal és chilivel. A tetejére friss zöldeket szórunk, végül egy leheletnyi olívaolajjal megcsorgatjuk. A citromcikkekkel kínálva igazi üde, mediterrán hangulat varázsolható az asztalra.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás